Київ потопає в нечистотах. У центрі столиці люди борються зі сміттям та комунальниками, які абсолютно не поспішають його вивозити. Про це повідомляє телеграм-канал "Kyiv LIVE".

Так сміттєві баки які стоять неподалік від Арки дружби народів, потопають в горах гнилі. Переповнені баки не вивозили давно, але у мешканців немає іншого виходу, як скидати заповнені пакети один на один.

Варто відзначити, що поруч знаходяться ще два контейнери, порожні. Але їх закрили на навісні замки.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

"Ось так у нас борються зі сміттям. Біля Арки дружби народів на баки просто повісили замки і викидайте свої відходи куди хочете. А потім кажуть, що ми засираем місто", — скаржаться кияни.

Також повідомлялося, на вулиці Бехтеревського, 14 сміттєві баки вже завалені до верху і ніхто їх не прибирає.

"Ви відчуваєте турботу Вітальки (Кличко – Ред.) про жителів європейської столиці? Нічого, сонечко підсмажить, відчуєте. І не тільки візуально, але і по запаху", — сказано в повідомленні.

Згідно з документом, суб'єктам господарювання сфери торгівлі і послуг рекомендують пропонувати клієнтам альтернативу, наприклад, біологічні полімерні або паперові пакети, багаторазові сумки.

У проекті КМДА рішення аргументують тим, що у багатьох країнах світу вже давно розробили акти про заборону полімерів на користь безпечних матеріалів для здоров'я людей і навколишнього середовища.

Але з неприємною проблемою зіткнулися не тільки кияни. Жителі Миколаєва неодноразово зверталися з проханням прибрати місцевий парк. Але їх вимогу весь час ігнорувалася.

"Жителі Миколаєва не раз просили у адміністрації міста прибрати сквер, але у відповідь жодних дій", — йдеться у повідомленні каналу.

В результаті місцеві жителі вирішили провчити працівників місцевої адміністрації. Вони зробили так, що уникати сміття їм тепер буде складно.

"От і результат: прибраний сквер, а все сміття тепер лежить на порозі адміністрації, активістів зупинити не вийшло", — додали на каналі.

Нагадаємо, справжня осінь вже прийшла і у комунальників з'явилися нові обов'язки. Однак у Миколаєві, швидше за все, про це забули.

Як повідомляв портал "Знай.uа", як тільки приходиит осінь, по всій Україні починаються масові ритуальні спалювання листя. Багато хто досі поняття не мають, наскільки це небезпечно і якими можуть бути наслідки.

Також "Знай.uа" писав, украинка, яка багато років тому виїхала і живе за кордоном, розповіла, як її шокував відпочинок на природі під час відвідування батьківщини.