У суботу, 29 вересня, у Києві, на вулиці Михайлівська, 13, відкрився Зал слави українського бокса.

На урочисту церемонію відкриття прийшли колишні і нинішні українські боксери, серед яких Аліна Шатернікова, Сергій Дзіндзірук, Віктор Постол, Юрій Нужненко.

Президент Національної ліги професійного боксу України Михайло Зав'ялов був куратором відкриття музею.

Серед найбільш цінних експонатів були представлені Кубок Мохаммеда Алі, який на два тижні музею надав Олександр Усик, боксерські шорти В'ячеслава Сенченка, форма Віктора Постола з чемпіонського бою проти Теренса Кроуфорда, амуніція Аліни Шатернікової, різні трофеї Михайла Зав'ялова і багато іншого.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Нагадаємо, в Джидді, що в Саудівській Аравії, відбувся фінальний бій WBSS в другій середній вазі. У британському протистоянні Каллум Сміт зміг нокаутувати Джорджа Гроувза в сьомому раунді і став переможцем Кубка Мохаммеда Алі.

Відзначимо, що, крім трофею Мохаммеда Алі, Сміт також виграв титул чемпіона WBA. Для Каллума ця перемога стала 26-ї в 26 дуелях на рингу. Для Гроувза - це четверта поразка у 32-х поєдинках.

Каллум Сміт – це другий переможець Всесвітньої Боксерської Суперсерії. Першим став українець Олександр Усик, який у липні переміг за очками росіянина Мурата Гассієва і став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", екс-чемпіон світу в суперважкій вазі Тайсон Ф'юрі (26-0, 19 КО) і чемпіон WBC в суперважкій вазі Деонтей Вайлдер (40-0, 39 КО) проведуть бій 1 грудня. Офіційно оголошено, що бій пройде в Лос-Анджелесі на арені Стейплз Центру.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що американський телеканал HBO оголосив про те, що більше не транслюватиме боксерські поєдинки. Віце-президент HBO Sports Пітер Нельсон пояснив таку позицію компанії тим, що бокс став менше цікавити публіку, а HBO розважальний канал, а не спортивний.