27 вересня в Україні почали діяти нові правила паркування транспорту. Відтепер дане питання буде знаходитися під контролем у спеціальних транспортних інспекторів. Тільки в Києві їх буде нараховуватися 148. Лише в перший день роботи вони провели евакуацію 23 неправильно припаркованих машин. Про це повідомляє 112.

У Києві розпочалася боротьба поліцейських і інспекторів по парковці, які працюють у тандемі. Така інформація була отримана від Центру організації дорожнього руху м. Києва. Відзначається, що отримати назад власний транспорт порушники порядку можуть на штрафмайданчику ДП МВС україни "Інформ-Ресурси" за адресою вул. Гната Хоткевича, 20-Б. Але перед цим необхідно буде сплатити штраф та вартість послуг з перевезення та зберігання транспортного засобу. Всі спірні моменти можна обговорити в Управлінні патрульної поліції за адресою вул. Народного Ополчення, 9.

Слід уточнити, що правила почали діяти тільки вчора, 27 вересня.

Інспектори з паркування отримали право знімати на фото - і відеозйомку порушення порядку і штрафувати винних на місці події. Вони ж будуть вирішувати, чи варто евакуювати транспорт. Причиною, яка може до цього призвести, вважається "істотна перешкода дорожньому руху" та "створення небезпечної ситуації для руху".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Штраф буде преднозначен не людині, який перебуває за кермом авто, а його господареві. Водій може сам заплатити штраф і розповісти про це у правоохоронні органи, після чого водій одразу ж буде звільнений від покарання.

Якщо ж протягом 30 днів штраф не буде сплачено, інспектор призначає пеню розміром 100% від зазначеної суми. Ще через 30 днів справа боржника відправиться в Виконавчу службу для примусового стягнення грошей.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що українцям доведеться платити величезні штрафи за дітей. Так, новий закон від 29 серпня торкнеться тих, хто не платить аліменти. Їм будуть призначені додаткові штрафи.

Також Знай.UA писав про те, що кияни знайшли нового переможця за найжахливіше паркування.

Крім цього, Знай.UA розповідав про те, як Кличко стане збирати "данину" за парковку.