У Києві з наступного тижня подорожчає проїзд у громадському транспорті, на маршруті №429. Причина підвищення вартості проїзду – збільшення собівартості пасажироперевезень. Водії нарікають, що в країні сильно подорожчав бензин, і якщо не підняти ціну на проїзд, маршрутки будуть працювати собі у збиток.

Як повідомляє 44.ua вартість проїзду подорожчає для киян з 24 вересня. Маршрутка №429, яка курсує від вул. Тулузи (Святошинський р-н) до ст. м. "Театральна", тепер буде коштувати не 6, а 7 гривень.

Подорожчання проїзду водії маршруток анонсували оголошенням в салоні. Там зазначено, що "у зв'язку зі збільшенням собівартості пасажироперевезень, вартість проїзду на маршруті №429 з 24 вересня буде складати 7 грн". Як розповів водій маршрутки, якщо вартість проїзду не збільшити, то підприємство буде працювати собі в збиток.

"Тому що бензин дорожчає. Раніше був 24-25 грн, а зараз доходить до 28 грн. Те ж стосується і обслуговування транспорту: замість 40% від прибутку тепер віддаємо 50%. Якщо вартість проїзду залишити 6 грн, то маршрутку буде просто невигідно утримувати", - розповів водій.

Популярні новини зараз
Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Але навіть після подорожчання проїзду у маршрутці №429, нею скористатися все одно буде дешевше, ніж комунальним транспортом, де проїзд становить 8 грн. Варто відзначити, що раніше експерти попереджали, що подорожчання бензину в серпні може вплинути на вартість проїзду у громадському транспорті Києва та інших українських міст.

Раніше повідомлялося, що ціни на проїзд змусили українців ходити пішки. За 8 місяців 2018 року послугами пасажирського транспорту скористалися на 2,3% менше людей, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчать дані державної статистики. Зокрема, у відомстві розповіли, що загальний пасажиропотік у громадському транспорті значно зменшився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Нагадаємо, стало відомо, скільки насправді українці витрачають на їжу.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, на що українці витрачають найбільше.

Також портал "Знай.uа" писав, що нове підвищення цін на проїзд доб'є українців.