У п'ятницю, 21 вересня у Києві відкривається передаукціонна виставка Editions. У галереї "Золотое сечение" протягом наступного тижня кияни та гості столиці зможуть побачити роботи Сальвадора Далі, Енді Уорхола, Альбрехта Дюрера, Пабло Пікассо, Роя Ліхтенштейна, Марка Шагала.

Автор - Енді Уорхол

На виставці буде 66 робіт - в основному це літографія, офорти та ліногравюри, так зване тиражне мистецтво, підписане самими художниками.

До того, як побувати в Києві, роботи показували на предаукціонних виставках в Амстердамі, Нью-Йорку, Берліні, Антверпені.

Автор - Рой Ліхтенштейн

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Серед найвідоміших і унікальних експонатів - ксилографія XVI століття "Народження Діви Марії" Дюрера, який вважається одним з найбільш важливих художників західноєвропейського Ренесансу.

Народження Діви Марії, Альбрехт Дюрер

Ще кілька дуже знакових робіт - дві картини Пабло Пікассо, "Дама" і "Лежача оголена з кішкою", літографії Жоана Міро – "Miro Sculptor – Sweden" та "Абстрактна композиція" і ксилографія Сальвадора Далі "Інферно" із серії ілюстрацій до "Божественної комедії" Данте.

Автор - Пабло Пікассо

Автор - Сальвадор Дали

Як раніше повідомлялося, автопортрет Пабло Пікассо "Моряк", який оцінюють в 70 мільйонів доларів, зняли з аукціону в Нью-Йорку. Відомо, що полотно планують передати на реставрацію.

За даними агентства, картина була пошкоджена 11 травня. До інциденту, картина була виставлена на аукціон будинку Christie’s за 70 мільйонів доларів. Як зазначається, автопортрет Пікассо з аукціону зняв нинішній власник полотна американський мільярдер Стів Уїнн.

Нагадаємо, завдяки передовій технології візуалізації, мистецтвознавці мають нове уявлення про творчий процес "Блакитного періоду" Пабло Пікассо.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" "Оголена" Модільяні пішла за рекордну суму.

Також раніше портал "Знай.uа" писав про те, чому Сальвадор Далі мав нахабство ніколи не платити в ресторанах.