У Нацполіції повідомили про чергове нововведення, які безпосередньо торкнуться українських водіїв.

Правоохоронці анонсували, що вже скоро у Києві з’являться відеокамери, встановлені приватними фірмами, які будуть фіксувати порушення правил дорожнього руху.

Натомість відсотки від виписаних штрафів підуть у кишені приватників. Навіть якщо штрафи будуть незначними, кінцева сума дивідендів усе одно буде солідною.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У Нацполіції додали, що лише протягом одиного місяця тільки одна тестова камера зафіксувала 50 тисяч фактів проїзду на червоний сигнал (приблизно 25,5 млн гривень).

У пояснювальній записці до документа, зареєстрованого в Київраді, сказано, що ще минулої осені чиновникам надійшло звернення від приватної компанії "Безпечні дороги України".

Віталій Кличко
Віталій Кличко

Очільники фірми запропонували владі виконувати норми законодавства щодо автофіксації порушень. Влітку цього року мер Віталій Кличко підписав документ, підтримавши приватну ідею. Експерти відзначають, що даними камерами в майбутньому можуть зловживати, адже приватні структури можуть просто погнатися за прибутком.

"У багатьох країнах, де встановлені камери, почалася гонитва за прибутком. Найбільше махінацій відбувається під час калібрування приладу. Тобто, у кожної камери повинен бути сертифікат і акт перевірки даних. Необхідно лізти по драбині і перевіряти кожну. А якщо враховувати загальну їх кількість, це зробити буде неможливо", – заявив експерт Володимир Караваєв.

Скоріш за все, перевіряти буде все та ж компанія "Безпечні дороги України". Власником організації є Денис Олексюк, який одночасно є і співзасновником ГО “Центр сприяння розвитку боксу імені М. М. Зав’ялова”.

Серед інших засновників також засвітився Петро Белз, який недавно вляпався в скандал через те, що займався поставками дизеля "Роснефти" в Україну.

Нагадаємо, Верховна Рада в першому читанні прийняла законопроект, який передбачає збільшення штрафу у 17 разів для тих власників авто та інших транспортних засобів, які порушують правила застосування ременів безпеки або шоломів.


Як повідомляв "Знай.ua", виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун підтримала приняття законопроекту 4030а, який забороняє рекламу тютюнової продукції в точках продажу.

Уляна Супрун
Уляна Супрун


Також "Знай.ua" писав про те, що у Києві запропонували ввести так званий "сухий закон", що забороняє продаж алкоголю в столиці в нічний час доби.