У неділю, 15 вересня, стало відомо про те, що незважаючи на складну ситуацію з енергозабезпеченням, "Київтеплоенерго" нарешті завершує підготовку столиці до зимового періоду.

Про це заявив заступник голови КМДА Петра Пантелєєв, передають "Комментарии".

Чиновник запевняє, що як тільки середньодобова температура повітря опускається нижче + 8 градусів протягом трьох діб і має тенденцію до зниження, то Київ приймає рішення про розгортання системи опалення. У той же час заклади соціальної сфери можуть підключитися до опалення виключно за допомогою індивідуальних заявок.

опалювальний сезон

Варто відзначити, що протиаварійні служби КП "Київтеплоенерго" щодня виявляють і ліквідують від 40 до 50 пошкоджень. На даний момент вже майже виконано гідравлічні випробування теплових мереж, повідомляє Пантелєєв.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

При цьому для того, що КП "Київтеплоенерго" працювало без перебоїв було закуплено нову спеціалізовану техніку: 12 екскаваторів JCB з навісним обладнанням, 2 крана-маніпулятора, 2 аварійних автомобілі і 11 спецаварійок на базі Ford.

Пантелєєв впевнений, що ці авто вкрай необхідні для оперативної ліквідації пошкоджень.

опалювальний сезон

Тим часом до початку опалювального сезону залишився місяць, але більшість міст досі не готова дати тепло в будинки українців. Так, під загрозою зриву опалювального сезону опинилися міста на Київщині, зокрема, смт. Коцюбинське, а також місто Сміла Черкаської області та місто Шепетівка Хмельницької області. Крім того, залишаються питання по Києву.

Нагадаємо, КМДА прогнозує, що відновлення гарячого водопостачання буде вже в кінці вересня.

Як повідомляв портал Знай.uа, чергове підвищення тарифів на комунальні послуги здійснили таким чином, що чим більше українці економлять ЖКП, тим більше з них здеруть.

Також портал Знай.uа писав, що для людей, які працюють на шкідливих виробництвах, Міністерство соціальної політики України планує ввести накопичувальні пенсії.