У маршрутках Києва вартість проїзду незабаром може подорожчати до 10 гривень. Самі перевізники обгрунтовують це падінням гривні і зростанням цін.

Про це в коментарі виданню "Факти" розповів директор компанії-перевізника "Трансгруп" Володимир Назаренко. За його словами, з нинішньою вартістю їм доводиться працювати собі в збиток.

Маршрутка
Маршрутка

"10 гривень була б більш економічно обгрунтована ціна. Це б дозволило нам трохи оновити автопарк, підняти зарплату водіям. У нас зараз 20% рухомого складу — нікому працювати. Водії знають, що в Європі вони можуть заробити від 800 до 1500 євро і тому їдуть за кордон. Швидше за все вже у вересні-жовтні ціни на проїзд піднімуться. До 10 або до 9 гривень ще будемо обговорювати", - повідомив Назаренко.

Київські маршрутки
Київські маршрутки

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Проте не всі вірять у версію збитковості підприємств. Так, експерт громадської компанії "Євро-патруль" В'ячеслав Коновалов переконаний, що подорожчання вартості може відбутися навіть раніше жовтня і зовсім з інших причин.

Маршрутка
Маршрутка

"Вартість бензину тут ні при чому. Ви вірите в те, що перевізники працюють собі в збиток? Зараз вони возять пасажирів з 6 — 7 гривень. Це підприємство прибуткове, а вони все одно їздять. Не дуже правдоподібно. Швидше за все, причини прийдешнього підвищення інші", — припустив Коновалов.

Він вважає, що справа не в збитковості, а в бажанні "наживи".

"У Києві сьогодні працюють до тисячі маршруток. Був прийнятий закон про електронний квиток, але його так і не запровадили. Ви бачили, щоб у міських маршрутках пасажирам квитки давали? Ось і я не бачив. Виходить, у цьому бізнесі крутиться чорний нал. Піднімуть вартість — нала буде більше. Можливо — комусь на вибори", — висловив свою думку Коновалов.

Нагадаємо, в українській столиці у Святошинському районі чоловік помер в результаті того, що його викинув з маршрутки інший пасажир.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", херсонці все частіше скаржаться на перебої в роботі громадського транспорту. За це городяни не можуть дістатися вчасно на роботу, а діти - в школу.

Також Знай.uа повідомляв про те, що українці замість маршруток їздять в трунах.