Представники комунального підприємства "Київський метрополітен" вирішили тимчасово зупинити тендер на будівництво підземки на Виноградар. Причиною стали скарги ТОВ "Будівельна компанія "Адамант", подані до Антимонопольного комітету України.

На сайті системи ProZorro йдеться, що КП відхилило пропозицію "Адамант", оскільки частина документів не відповідала вимогам, частина була відсутня взагалі. Представники "Адамант" поскаржилися в АМКУ, оскільки вважають, що права брати участь в тендері їх позбавили незаконно: нібито вони надали всю необхідну документацію, а помилки, на який вказали в КП, чисто формальні і не можуть стати причиною виключення з гонки.

Також компанія повідомила про помилки, допущені іншими учасниками тендеру.

"Компанія просить АМКУ скасувати її виключення з тендеру і зобов'язати "Київський метрополітен" визнати, що СК "Адамант" відповідає кваліфікаційним критеріям тендерної пропозиції. Крім того, компанія просить визнати, що інший учасник закупівель - ПАТ "Київметробуд" - був неправомірно допущений до аукціону, і просить зобов'язати "Київський метрополітен" відхилити пропозицію ПАТ", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Вбивство в київській підземці

Закривавлений труп в підземці налякав киян. Невідомого в крові побачили у пішохідному переході. На місце викликали патрульних і швидку. Попередньо встановлено, що смерть чоловіка настала внаслідок ножового поранення в серце. На місці події працюють експерти, кінологи, обставини інциденту з'ясовуються.

Нагадаємо, в Києві стався досить дивний інцидент. Охоронці торгового центру "Квадрат", який знаходиться на Лук'янівці, дозволили собі трохи познущатися над покупцем.

Як повідомляв "Знай.uа", столичних водіїв попередили про тимчасове закриття головного мосту. У повідомленні говориться, що Київавтодор збирається розпочати капітальний ремонт мосту Метро на ділянці від станції метро Лівобережна у бік правого берега через Русанівську протоку.

Також Знай.uа писав про те, що 1 вересня на урочистих лінійках у Києві п'яти учням стало зле, а одному старшокласнику довелося надати медичну допомогу.