Кінотеатр "Україна", який розташований на вулиці Архітектора Городецького в Печерському районі столиці, закривають. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук представник KyivMusicFilm Кирило Марикуца. Передає Politeka.

"Щойно отримав інформацію, що всі наші покази скасовані, а кінотеатр закривають. Тимчасово або назавжди — ніхто не говорить", — написав Марикуца.

Також представник KyivMusicFilm підкреслив, що засмучений цим фактом. Варто відзначити, кінотеатр розпочав свою роботу ще в далекому 1964 році.

"Кілька років ми дуже тісно співпрацювали з прекрасним кінотеатром, кінотеатром, який не тільки має відмінний колектив, але й історичну та культурну цінність. Саме в ньому 4 вересня 1965 року проходила прем'єра фільму "Тіні забутих предків", зазначив він.

Марикуца передбачає, що "Україна"може розділити долю низки столичних кінотеатрів, які були приватизовані в нульових і закриті.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Шкода, якщо це правда і на його місці з'явиться ТЦ", — резюмував він.

Раніше повідомлялося, що в Солом'янському районі Києва закривають ліцей №142 по вулиці Політехнічній, 2в.

Про це повідомила одна з батьків учня в Facebook.
За словами Ольги, будівля навчального закладу визнали аварійним, а дітей перевели на дистанційне навчання. Про закриття ліцею стало відомо в п'ятницю, 9 березня.

"Наш дорогий ліцей №142 був визнаний аварійним і рішенням комісії від 9 березня 2018 року був закритий. Дітей перевели на дистанційне навчання, а фактично викинули на вулицю. А вчителі повинні налаштовувати процес, перебуваючи в аварійну споруду. На сьогодні приміщення, де діти можуть продовжити навчальний процес, немає. Строків завершення реконструкції теж немає. Коштів на реконструкцію теж немає", — написала Ольга.

У батьків учнів є побоювання, що будівля ліцею, розташована неподалік від метро "Політехнічний інститут!, могла комусь сподобатися", що її ремонт будуть затягувати, а потім і зовсім відберуть територію біля навчального закладу.

Нагадаємо, як виглядала Контрактова площа в Києві в різні роки.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Кличка вирішили відремонтувати ще один втомлений міст.

"Знай.uа" писав, один із найвідоміших ринків Києва зрівняли з землею.