Київські "автохами" не перестають "радувати" мешканців та гостей столиці своїми зарозумілими витівками та паркуються вже навіть серед дороги.

Про це повідомляє Telegram-канал ХК.

"Красава! Стій - чекай, поки в тебе влетить такий же е*лан", - зазначено у підписів.

Разом з тим варто відзначити, що за порушення правил паркування на вулицях українцям загрожують штрафи в розмірі 255, 510 і 1020 гривень: яку конкретно суму доведеться викласти, залежить від того, де саме власник залишив свою машину.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Відтак за паркування у невстановлених місцях водіям доведеться викласти від 255 гривень. Наразі вже відомо, що в основному будуть карати водіїв, які залишили свого сталевого коня на пішоходному переході, газоні, перехресті та тротуарах.

Крім того повідомляється, що у пунктах 15.9 та 15.10 правил дорожнього руху говориться, що паркуватися можна на залізничних переїздах; на трамвайних коліях; на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними і в тунелях; на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків; на перехрестях і ближче 1 м від краю проїжджої частини при відсутності на них пішохідного переходу.

Також відомо, що у оновлених правилах вказується, що зупинка, де відстань між суцільною лінією розмітки розділювальною смугою чи протилежним краєм проїзної частини і зупинився транспортним засобом менше трьох метрів.

Також наголошується, що паркуватися забороняється на відстані ближче 30 метрів від зупинки громадського транспорту; ближче 10 метрів від виконання дорожніх робіт; де неможливий зустрічний роз'їзд або об'їзд транспорту, що зупинився; де машина закриває сигнали світлофора або дорожні знаки; ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій і в місці виїзду.

Крім цього списку, стоянка заборонена: на тротуарах - для руху пішоходів повинно залишитися мінімум 2 метри; ближче 50 м від залізничних переїздів; поза населеними пунктами в зоні небезпечних поворотів і випуклих переломів поздовжнього профілю дороги з видимістю або оглядовістю менше 100 м хоча б в одному напрямку руху.

Водіїв попереджають, що не можна залишати авто в місцях, де воно заважатиме руху пішоходів та іншого транспорту, ближче 5 метрів від контейнерних майданчиків; на газонах.

Разом попрощатися з 510 гривнями українці ризикують в разі, якщо машина створює перешкоду іншому транспорту або пішоходів, а також зупинилася на смузі для маршруток.

І найбільший штраф загрожує водіям, які залишили свого залізного коня на місцях для людей з інвалідністю. Він становить 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 1020 гривень.

Платний в'їзд до центру Києва: чи готові водії платити за паркування Нагадаємо, все, що потрібно знати про нові правила на дорогах.

Як повідомляв "Знай.ua", звичайна сварка через невдале паркування закінчилась жорстоким вбивством.

Також "Знай.ua" писав, що паркуватися в неправильних місцях буде дорого і небезпечно.