У Києві станом на 30 серпня в будинках на чотирьох столичних вулицях відсутня вода. Це пов'язано з пошкодженням мереж холодного водопостачання.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Крім того у "Київводоканалі" зазначили, що тимчасово відсутня вода за адресами

  • вулиця Дмитра Луценка, 13а;
    вулиця Олександрівська, 50;
    вулиця Гончарова, 18, 20, 22, 24, 26, 41, 43, 45, 47, 49;
    вулиця Естонська, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 54, 56, 58, 60.

Нагадаємо, на кількох вулицях Києва на три дні відключили водопостачання. Вода буде відсутній за двома адресами. Жителям рекомендують заздалегідь запастися водою.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Якщо у вас немає води і при цьому відсутня оголошення про відключення водопостачання, ви не знайшли свій будинок в переліку адрес, які відключені у зв'язку з плановим або аварійним ремонтом, то не виключено, що роботи проводяться всередині будинку, безпосередньо на вашому стояку.

Разом з тим варто відзначити, що раніше 15 вересня в Києві поновиться централізоване постачання гарячої води. Цю інформацію повідомив мер столиці Віталій Кличко. Кличко розповів, що з цим питанням вже буде розбиратися Кабінет міністрів.

"Це конфліктне питання дійшло до того, що його потрібно було вирішувати на рівні Кабінету міністрів. Зараз це рішення на засіданні уряду було прийнято, тому, я сподіваюся, у найближчі тиждень-два вже буде газопостачання, а відповідно і гаряча вода у киян", — підкреслив він.

Кличко також заявив, що зриву опалювального сезону в Києві не буде.

Крім того варто відзначити, що Кабмін розглянув внесення змін у постанову КМУ № 110, що стосується надання субвенції з державного бюджету на погашення різниці в тарифах, що дозволить відновити гаряче водопостачання киянам.

"Критична ситуація з поставками газу в м. Київ, внаслідок чого немає постачання гарячою водою і під загрозою початок опалювального сезону", - заявив під час засідання мер Києва Віталій Кличко. За його словами, поки немає можливості укласти договір "Київтеплоенерго" з "Нафтогазом", оскільки не вирішено питання боргів.

Різниця в тарифах становить близько 729,5 млн гривень. Її потрібно погасити "для запобігання надзвичайної ситуації в столиці. Ситуація непроста, але сподіваємось, вона сьогодні буде вирішена", - зазначив Кличко.

"Я пообіцяв, що ми допоможемо Києву і киянам вийти з цієї складної ситуації. Ми попрацювали з колегами по уряду і максимально знайшли можливості, щоб підтримати Київ", - зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Марунич: велика частина Лівого берега Києва може залишитися без гарячого водопостачання

Нагадаємо, українцям показали сайт, де кожен може дізнатися розмір своєї субсидії.

Як повідомляв "Знай.ua", гарячу воду киянам дадуть, навіть сказали, коли.

Також "Знай.ua" писав, що київські вулиці надовго залишаться без води.