Протягом вихідних до роботи з подолання наслідків снігопаду було залучено 389 одиниць спецтехніки та до 63 бригад з ручного прибирання. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив генеральний директор комунальної корпорації «Київавтодор» Олександр Густєлєв.

«З ночі 23 грудня підприємства «Київавтодору» працюють у посиленому режимі. У залежності від інтенсивності снігопаду до роботи були задіяні від 365 до 389 одиниць велико- та малогабаритної техніки і від 55 до 63 бригад з ручного прибирання загальною кількістю від 420 до 470 осіб. Для недопущення ожеледиці та забезпечення безпечного руху транспорту та пересування киян і гостей столиці містом було використано 3800 тонн солі і 4,5 тисячі тонн піщано-соляної суміші. Крім того, сьогодні вночі були розпочаті роботи з вивезення снігу. Зазначу, що з початку зимового сезону в Києві вже вивезено 27 тисяч тонн снігу», – повідомив генеральний директор комунальної корпорації.

Як зазначив Олександр Густєлєв, важливі для якісного оперативного прибирання вулично-дорожньої мережі столиці від снігу і заходи, які «Київавтодор» застосовує останні 3 роки: це і завчасний виїзд спецтехніки на позиції, що дає змогу оперативно приступити до обробки доріг протиожеледними матеріалами; і завчасна превентивна обробка вулично-дорожньої мережі посипальними матеріалами; і збільшення малогабаритної спецтехніки, яка дозволяє здійснювати механізоване прибирання тротуарів, зупинок громадського транспорту, пішохідних зон тощо.

Щодо спецтехніки, яку використовує «Київавтодор», очільник корпорації зазначив, що за останні 4 роки за кошти міського бюджету було придбано 221 одиницю нової сучасної техніки, із них 154 одиниці – для зимового утримання. Це новітня техніка, яка має більш високу потужність і функціональність.

Також, враховуючи що в останні роки кількість майданчиків для складування снігу в Києві зменшилася із 37 до 24 одиниць, вже придбано 2 мобільні снігоплавильні установки, які працюватимуть у різних районах міста залежно від необхідності.

Популярные статьи сейчас
ПриватБанк без разбора блокирует платежи украинцев: покупки превратились в "лотерею" Доехать на работу и обратно – уже не по карману: проезд в маршрутках дорожает Что на самом деле делают контролеры с вашими счетчиками: чего бояться, а чего не стоит Оля Полякова узнала, что беременна, после развода: как на самом деле появился Буряковский
Показать еще

За словами Олександра Густєлєва, «Київавтодор» готовий до наступних снігопадів. Усі підприємства корпорації забезпечені достатньою кількістю посипальних матеріалів і, враховуючи попередній прогноз погоди, працюватимуть у новорічні дні у посиленому режимі.

Дивіться: Керівник «Київавтодору» доповів про подолання наслідків снігопаду у святкові дні

Нагадаємо, у Києві житловий будинок потонув у вогні. Як повідомляв "Знай.ua", у Києві чоловік заявив, що будівля, в якій знаходиться перукарня, замінована. Також "Знай.ua" писав, у грудні до Києва були доставлені останні трамваї виробництва польської компанії Pesa Bydgoszcz з тих, які повинно було отримати КП "Київпастранс".