Новость доступна только на украинском языке

Пішохідно-велосипедний міст, що з’єднає парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів, планують звести та відкрити наприкінці весни наступного року. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в програмі "Сніданок з 1+1".

Так, за словами міського голови, міст з’єднає два туристичних маршрути – парк "Володимирська гірка" і парк "Хрещатий" та слугуватиме виключно для пішоходів і велосипедистів. Мер показав відеоролик про те, як виглядатиме новий міст.

Він буде довжиною 210 метрів, ширина буде змінною - від 6 метрів в регулярних зонах до 14 метрів в зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід зроблять із бетону та скла.

Популярные статьи сейчас
Украинцы смогут получить денежную компенсацию: кому следует обратиться в отделение "Ощадбанка" Дожди, грозы и даже заморозки: шашлык на Пасху придется отложить, синоптики предупредили о непогоде Поэтому пройдут все мужчины: украинцам подготовили новое правило Гречку, подсолнечное масло и муку будет покупать по новым ценам: сколько придется выложить
Показать еще

"З мосту відкриватиметься дивовижний вид на Дніпро. Можна буде побачити увесь Київ. Цей міст зробить наше місто ще більш привабливим для туристів", - зазначив Кличко.

За словами мера Києва, наступної весни буде завершено реконструкцію Алеї художників. Відтак планують втілити проект великого туристичного маршруту, який розпочинатиметься від Пейзажної алеї і завершуватиметься біля Києво-Печерської Лаври.

Сам міст міська влада обіцяє презентувати киянам та гостям столиці наприкінці весни 2019 року.

"Наприкінці наступної весни ми вже плануємо відкрити цей міст", - сказав Віталій Кличко.

Нагадаємо, у Києві побудують ще один міст. Він з'єднає Хрещатий парк та Володимирську гірку і буде призначений для велосипедистів і пішоходів.